Activiteiten

Douanefaciliteiten

Douanefaciliteiten

Douanefaciliteiten

LIS Logistics beschikt over diverse douanevergunningen en douanesoftware met betrekking tot de import, opslag en export van (accijns)goederen, wat vele voordelen biedt.

  • Wij beschikken over een accijnsgoederenplaats (AGP) en een inrichting verbruiksbelastinggoederen (IV), die het mogelijk maken dat goederen zowel onder schorsing van accijns als verbruiksbelasting in opslag genomen worden. Het grote voordeel hiervan voor de klant is dat de accijns en/of verbruiksbelasting niet direct afgedragen hoeft te worden wanneer de goederen in opslag gaan. Het moment van afdragen wordt verlegd of kan in het geval van export van de betreffende goederen helemaal voorkomen worden, zodoende kan er een enorme kostenbesparing gerealiseerd worden.
  • Ook beschikken wij over een douane-entrepot wat de gelegenheid biedt om niet-Uniegoederen zonder betaling van eventuele invoerrechten in opslag te nemen en weer uit te voeren.
  • Daarnaast bieden wij ook de mogelijk om uw fiscaal te ontzorgen doormiddel van fiscaalvertegenwoordiging.

Naast de AGP, IV en Douane-entrepot vergunning beschikken wij ook over alle benodigde douanevergunningen voor import en export van goederen. Deze diverse vergunningen stellen ons in staat om alle soorten goederen nagenoeg zonder tussenkomst of fysieke controles van de douane in te voeren, in opslag te nemen of te exporteren en alle daarvoor benodigde documenten te produceren. Hiervoor maken we gebruik van softwarekoppelingen met de belastingdienst (Douane) voor de Accijns, verbruiksbelasting en invoer/uitvoer aangiften die weer gekoppeld zijn aan ons warehouse managementsysteem.

Ook hebben wij een directe software koppeling met de Kamer van Koophandel (KVK) om certificaten van oorsprong aan te vragen voor uw klanten. Hierdoor zijn de vertragingen minimaal en verloopt de gehele procedure zo efficiënt mogelijk.

Andere activiteiten

Warehousing

In ons modern distributiecentrum en onze warehouses in Almere en omgeving van meer dan 40.000m2 centraal gelegen in Nederland, verzorgen wij voor meer dan 200 klanten het voorraadbeheer.

Lees verder

Transport / Expeditie

LIS Logistics wil haar klanten voorzien in elk onderdeel van het logistieke proces, transport is daar een belangrijk onderdeel van. Met ons modern wagenpark welke voldoet volgens de laatste milieunormen verzorgen wij binnen Nederland de distributie van enkele pallets tot complete ladingen en alles wat daar tussen zit.

Lees verder

Value Added Logistics

Ook voor aanvullende diensten (Value Added Logistics) bent u bij LIS Logistics aan het juiste adres. Wij begrijpen dat flexibiliteit tussen de productie en aflevering van uw goederen in een dynamische wereld nodig kan zijn. Wij kunnen voor u goederen bewerken om zo te laten voldoen aan de specifieke wensen van de klant.

Lees verder

Persoonlijk contact?

LIS Logistics is een jonge, dynamische onderneming die zich sinds oktober 2007 richt op het verlenen van logistieke dienstverlening in de breedste zin van het woord. Onze kernactiviteit betreft het vervoeren en het plaatsen van hightech apparatuur.

Neem gerust contact met ons op!